Organisatie

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom opende in 1968 de deuren. Al  45 jaar bieden wij ziekenhuiszorg van hoge kwaliteit aan onze patiënten. Zij zijn vooral afkomstig uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Reimerswaal en Tholen. Ook steeds meer patiënten uit andere gemeenten weten het Lievensberg ziekenhuis te vinden. Wij bieden een breed aanbod van medisch specialistische zorg, plus een aantal bijzondere functies zoals poliklinische revalidatiezorg, nierdialyse, pijnbestrijding, Bariatrische chirurgie, PAAZ (psychiatrische afdeling) en GAAZ (geriatrische afdeling).  Voor meer informatie over deze functies, zie Afdelingen en Behandelingen.

Het Lievensberg ziekenhuis is een grote organisatie met bijna 1.000 formatieplaatsen die door ruim 1.500 personen worden ingevuld. De tweehoofdige Raad van Bestuur bestuurt het ziekenhuis en wordt ondersteund door een secretaris Raad van Bestuur. Het managementteam bestaat uit deze drie personen, plus de leidinggevenden van de zorggroepen en diensten. Sinds 2011 heeft Lievensberg drie zorggroepen: de zorggroepen Snijdende medische specialismen en Beschouwende medische specialismen worden geleid door zorggroepmanagers. De zorggroep Medisch Ondersteunende Sector heeft een vertegenwoordiger in het Managementteam. De hoofden van de ondersteunende diensten Financiën & Informatievoorziening, Personeel & Organisatie en Hoteldienst zijn lid van het managementteam. De Vereniging Medische Staf heeft een stafbestuurslid als toehoorder afgevaardigd.

De zorggroepen bestaan uit zorgeenheden van de klinische en poliklinische afdelingen van een specialisme, geleid door een zorgmanager. Elk specialisme heeft een medisch specialist gemandateerd die verantwoordelijk is voor de afstemming van de werkzaamheden met de zorgmanager. 

Organigram Lievensberg ziekenhuis

Klik hier voor het organigram

Laatst gewijzigd: maart 2013