Over Lievensberg

Met 385 bedden behoort het Lievensberg ziekenhuis tot de middelgrote ziekenhuizen in Nederland. Sinds 1 januari 2007 is onze naam 'Lievensberg ziekenhuis'. Aan de hand van het beleidsplan 2011 - 2013 'Samen nog Beter' proberen we het resultaat van prestaties in het verleden en ambities naar de toekomst waar te maken.

Met ruim 135 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers en vrijwilligers verlenen we zorg voor West-Brabant, Tholen en St. Philipsland en in toenemende mate voor de patiënten uit de gemeente Reimerswaal. Per jaar bezoeken meer dan 160.000 mensen de polikliniek. In de kliniek worden ruim 22.000 patiënten opgenomen, waarvan 10.000 in dagbehandeling. Bovenregionaal verzorgt Lievensberg de specialistische functies psychiatrie (+ PAAZ), revalidatie-, dagbehandeling en geriatrie (+ GAAZ).

In ons beleidsplan noemen we drie speerpunten: chronische zorg en de zorg voor de oudere patiënt. Het Lievensberg ziekenhuis wil top zijn in de basiszorg, het voorkeursziekenhuis zijn voor onze huisartsen en een thuisziekenhuis voor onze patiënten.

Laatst gewijzigd april 2013