Voorzieningen

Binnen het ziekenhuis zijn verschillende voorzieningen om het verblijf van de patiënt aangenamer te maken of uw bezoek makkelijker te maken.

'De Binnentuin':
In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u ‘De Binnentuin’. Patiënten en hun bezoek kunnen zich daar even in alle rust terugtrekken. Er zijn zitjes, een leestafel, enkele computers en een kinderhoek. Deze vormen samen met de ziekenhuiswinkel een aangename omgeving.
In de ‘Bloemen-, fruit-, en cadeaushop' kunt u van alles kopen, zoals een kop koffie of een warme snack. Maar er zijn ook bloemen, kaarten en kranten verkrijgbaar.
Wanneer u iets uit de winkel in het ziekenhuis wilt laten bezorgen, kunt u dit regelen via telefoonnummer: 0164 - 278 713.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 21:00 uur
Zaterdag en zondag: 13:00 - 21:00 uur

Nachtingang:

De hoofdingang van het Lievensberg ziekenhuis is tijdens de nachtelijke uren gesloten. Patiënten en bezoekers kunnen zich tussen 23.30 uur en 6.00 uur melden bij de balie van de Spoedeisende hulp en Huisartsenpost aan de Van Swietenlaan.

Roken
In het Lievensberg ziekenhuis geldt een rookverbod. Dit betekent dat nergens gerookt mag worden, behalve op plaatsen die zijn aangeduid met een blauwe sticker. Op de begane grond naast de grote liften vindt u een rookruimte. Deze geeft toegang tot een buitenterras waar ook gerookt mag worden.

Rolstoelen
Bij de hoofdingang van het ziekenhuis én de poliklinieken staan rolstoelen. Om deze te gebruiken heeft u één euro nodig.
Als u na gebruik de rolstoel weer terugzet bij de ingang krijgt u dit geld terug.

Stiltecentrum
Op de eerste verdieping vindt u het stiltecentrum. Het is een oase van rust in het ziekenhuis. De kleuren zijn warm. De ruimte nodigt uit voor een kaarsje, stilte, gebed of meditatie. Er ligt een boek om eventueel gebedsintenties in te schrijven. Deze worden in de eerstvolgende kerkdienst verwoord. Ook liggen er enkele boeken en tijdschriften voor bezinning. U vindt dit centrum op de eerste verdieping.

Islamitische gebedsruimte
Lievensberg ziekenhuis heeft een islamitische gebedsruimte. De ruimte kan gebuikt worden voor het vrijdaggebed, de ramadan
en andere momenten van bezinning. U vindt deze ruimte bij het stiltecentrum op de eerste verdieping.

Laatst gewijzigd: december 2012