Tips voor in de spreekkamer

Een belangrijk onderdeel van het consult is het gesprek met uw specialist. Probeer van tevoren uw klachten zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. Wanneer u vragen heeft aan de medisch specialist, stel deze dan. Bent u bang dat u vragen vergeet, schrijf deze dan van tevoren thuis op. Het is handig van te voren een lijstje te maken met uw vragen. Als u aan de beurt bent zal de specialist u vragen stellen en onderzoeken. Zeg duidelijk wat u denkt en voelt, dat is zowel voor u als voor de zorgverlener heel verhelderend.

Het kan zijn dat u zich onzeker voelt en bang bent te vergeten wat de specialist tegen u vertelt. Neem dan iemand mee naar het gesprek. Dat is verstandig om te doen, want twee onthouden tenslotte meer dan één.
 Aansluitend aan het bezoek van de specialist zal soms een afspraak gemaakt moeten worden voor aanvullend onderzoek, zoals bloedafname, röntgenfoto of ander onderzoek of voor een nieuwe poliklinische controle. Na het spreekuur kunt u hiervoor bij de secretaresse terecht.

Laatst gewijzigd: december 2012